Uden mad og drikke...

Kosten hos mig...

Der påhviler mig et stort ansvar for børnenes kost i de timer de er hos mig, hvilket betyder at jeg så vidt muligt undgår pålæg af dårlig kvalitet (f.eks. rød spegepølse, mayonaisesalater, traditionel kødpølse o.lign.).
JEG LAVER MEST MAD FRA BUNDEN MED HØJ ØKOLOGIPROCENT.
Jeg følger kostrådene fra levnedsmiddelstyrelsen og abonnerer på nyt fra den front via deres hjemmeside.
Når dette er sagt skal jeg lige tilføje, at jeg absolut ikke er fanatisk anlagt. Således kan vi sagtens få både hjemmebagt kage og cacaomælk til f.eks. fødselsdage, det skal bare ikke være en hverdagsbegivenhed.
Jeg bager rigtig meget og sørger altid for at børnene får hjemmebagte boller/brød af god kvalitet og med spændende indhold af grøntsager, frugt, kerner og/eller nødder.
Jeg har den målsætning at vi min. en gang om ugen får varm mad til frokost, eller evt. lune småretter. Særligt i vinterhalvåret gør jeg en del ud af at vi spiser mere grød end sædvanligt - det er dejligt at komme hjem fra en forblæst tur om formiddagen for at sætte skeen i lækker hjemmelavet risengrød, øllebrød, byggrød med æble eller noget helt fjerde!

I mit vikariat som køkkenassistent har jeg fået udvidet mit kendskab, og min evne, til at tilberede og servere overvejende økologisk hjemmelavet kost til børn op til 3 år. Jeg synes selv det er meget spændende at finde på nye opskrifter og få dem afprøvet. Det kan ind i mellem være svært at nå de store kulinariske krumspring til dagligt, når børnene samtidig skal have en god og indholdsrig dag, MEN i det omfang det er muligt er det helt sikkert noget jeg har lært rigtig meget af og noget jeg har tænkt mig at fortsætte med i min egen arbejdsdag med jeres børn.

Når vi taler om mad til de helt små børn er jeg ikke tilhænger af pulver-grød. For mit vedkommende vil jeg langt hellere koge ris- eller majsgrød fra bunden og evt. tilsætte grøntsags- eller frugtmos.

Af drikkevarer tilbydes altid mælk til formiddag, enkelte gange erstatter vi mælken med hjemmelavet koldskål eller smootie. Resten af dagen  slukker vi tørsten i vand, der jo er et vidunderligt naturprodukt!
Til de helt små børn op til 12 måneder gives modermælkserstatning.

Har du/I særlige krav eller ønsker til barnets kost lytter jeg gerne og tager altid imod gode råd og nye opskrifter.
Min erfaring fra vuggestuens køkken siger mig, at det er let at servere en kost for børnene der er mellem 70 og 90% økologisk (afhængig af sæson).

Jeg håber I vil finde forplejningen spændende og i orden...

Med velsmagende hilsener
Ellen


NB!
Hvis du er blevet nysgerrig efter mere info omkring min holdning til mad og måltidet - så tag et kig på min side "Måltidspædagogik"! Den er en underside til denne om kost...


Særligt lækkert formiddagsmåltid - Uhmmm... De fleste børn elsker de lækre hjemmelavede smooties, der af og til serveres :0)

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

03.09 | 13:41

Hvor er det dog dejligt at se dem tosse rundt☺️ Der er plads til dem alle sammen i flokken🌸☺️

...
25.03 | 22:20

Flot og tydelig side og præsentation af dig og din iver og ildhu for de små

...
10.03 | 16:34

Til Morten der kontaktede mig i sidste uge!
Jeg ville gemme dit nummer, men fik i stedet slettet det. Sms det, så kan jeg ringe hvis jeg hører om andre børn.

...
27.02 | 11:46

Hej Ellen + familie.

Tak for en dejlig uge, og Josefine var rigtig glad for at være hos dig, og glæde sig til næste gang dejlig med billede.
Josefine + familie

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE